Kell neked egy jó szövegíró!

Na, nem feltétlenül! Csak akkor, ha „nemszeretem” dolog a blogod vezetése, a cikkeid témájának kitalálása, a termékeid leírása vagy a weboldalad szövegezése. Érdemes kiadnod azokat a feladatokat, melyeket nem szeretsz, nehezen végzed el őket, halogatod mindig vagy túl sok idődet veszik el a családodtól, a termeléstől, a tényleges munkavégzéstől.

Ráadásul sokaknál a dolog buktatója az, hogy saját magukról vagy munkájukról, termékei bemutatásáról, nehézséget okoz írni. Nem tudják, miről írjanak a blogjukon, weboldalukon. Ilyenkor jön képbe a szövegíró.

A szövegíró segít témát kutatni, kulcsszóra tartalmat gyártani, objektíven, az olvasó szemével, érdekes bejegyzéseket írni bármilyen általad kért felületre.

Szövegíró kell neked, ha szeretnéd a szövegeid jó kezekben tudni!

Mikor érdemes szövegírót keresned és milyen felületekre?

Egy izgalmas bemutatkozás például aranyat ér. Egy weboldalon járva, első körben a design, a színek fogják meg az embert, majd jó bejegyzések marasztalják.

Egy blogon, az egyedi, az írót tükröző írások tartják ott az olvasót. Ám mindig újabb és újabb érdekes témákat keresni a munkáddal kapcsolatban, nem könnyű dolog.

Mint ahogy az újságot, a magazint online és offline módon is, a változatos témákra épülő cikkek adják el.

Egy informatív, izgalmas  interjú még kíváncsibbá tesz az embert az interjúalanyra, munkásságára, termékeire.

Egy könyv beharangozója, recenziója nem csak egy bejegyzés, hanem reklám is egyben, ami érdeklődővé és vevőddé teheti az embert.

Egy adott termék jó leírása vásárlásra ösztönöz. 

A social média jelenlét igencsak időrabló tevékenység, ráadásul elég sűrűn is kell foglalkozni vele.

A szövegíró mindezt megoldja, ha ellátod a számára fontos információkkal. Megírja az elképzeléseid szerint bármilyen szöveged, ezzel levéve a válladról a terhet, a nehézségeket.

Milyen a jó szöveg?

Egy jó szöveg figyelemfelkeltő, maradandó, izgalmas, marasztaló, keresőoptimalizált és olvasóbarát is egyben! Hat az olvasókra. Elgondolkodtatja őket. Kicsit elvonja a napi gondokról, tennivalókról a figyelmük. Érzéseket közvetít. Eladásra ösztönöz. Szórakoztat és tanít is észrevétlenül.

A jó szövegíró megírja a kért szövegeket úgy, hogy azt érezd, pont a te mondanivalód, a gondolataid fejezte ki megfelelő keretbe foglalva.

Mikor nincs szükséged szövegíróra?

Ha élvezed te magad is az írást.

Ha mindig tudod, miről készüljön a következő postod.

Ha van időd bíbelődni a szövegekkel és érzésből, szívből jönnek és fél napodat nem veszik el.

Mayerné Répási Adrienn

#szövegírás #szövegíró #szöveg

“Kell neked egy jó szövegíró!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.