Ezért kell neked is egy blog!

Miért érdemes blogot vezetned?

Millió helyen olvashatod, hogy érdemes blogot vezetni, bármilyen vállalkozást is viszel. Na de azt nem mondja meg senki sem, hogy mégis miért annyira fontos. Márpedig tényleg fontos, sőt elengedhetetlen egy blog megléte, a legtöbb vállalkozás számára! Pár szempontot felvázolok, miért kezdj te is bele a bloggolásba.

Vállalkozásodnak elengedhetetlen egy blog, azért mert…

– SEO szempontból sokkal jobb helyezést érhetsz el a keresőmotoroknál, ha rendszeres, friss tartalmak kerülnek fel az oldaladra, adott kulcsszavakra kalibrálva.

– A blogod tartalmát olvasók a későbbiekben lehetnek a vásárlóid, a szolgáltatásodra az előfizetők.

– Blogbejegyzésekkel megmutathatod, hogy mennyire értesz az adott területhez, a munkádhoz. Szakmai tartalmak elhelyezésével magasabbra pozícionálhatod magad.

– Nem csak értékes tartalmakkal bombázhatod az olvasóid, hanem edukálhatsz, taníthatsz, oktathatsz a különböző bejegyzéseiddel a saját témádban, vállalkozásodban.

– Gyárthatsz szórakoztató tartalmakat is, amik virulensek, azaz megosztás útján egész sok emberhez eljuthatnak. Több emberhez juthatsz el, azaz több potenciális vevőhöz is. Ismertebb lesz a neved. A blogodban megmutathatod, bemutathatod magad, a tudásod, a termékeid, a szolgáltatásod, ezáltal szerethetőbb is leszel és könnyebben vásárolnak tőled, mint attól, akiről nem tudnak semmit, nem cseng ismerősen a neve számukra.

– Ráadásul egy-egy blogbejegyzéssel sok készséget sajátíthatsz el te magad is, mint például grafika, képszerkesztés, szövegírás, SEO, weboldalkezelés, marketing…

Csak nyerhetsz a blogírással!

Vállalkozásod nagyon sokat nyerhet, ha blogot indítasz, akár a saját oldaladon, akár egy külsős oldalon. Új ismereteket, új barátokat, ismeretségeket, együttműködéseket és új követőket, még több vevőt nyerhetsz általa, kvázi kevés munkával, befektetéssel. Építheted a branded vele, ismertebbé teheted a neved. Ráadásul a blogírás jó móka is lehet akár…

ReAd-blogomon írtam még többet arról, miért érdemes blog indításra adni a fejed.

Nem kell rögtön 50 bejegyzést feltenned. Elég pár jól irányzott, izgalmas témáról szóló, jól SEOzott blogbejegyzés, amely ad egy kis pluszt az olvasónak és a keresőmotornak.

Ha pedig nagyon nem jön be a blog, még mindig kiadhatod egy külsősnek a tartalomgyártást. Mondjuk akár nekem is! Ebben a bejegyzésben mutatom, mikor kell neked is egy szövegíró.

Mayerné Répási Adrienn

#blog #blogcikk #írjblogot #szövegírás #tartalomgyártás

“Ezért kell neked is egy blog!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.